Wie wij zijn
 • Huong Ho
  Initiatiefneemster & voorzitter
  Huong Ho werd geboren in het noorden van Vietnam. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring op internationaal niveau, gespecialiseerd in beroepsethiek en sociologie. In Zuidoost-Azië heeft ze veel programma's opgezet om kinderen te helpen. Samen met Cuong Lu richtte ze een internationaal boeddhistisch psychologisch instituut Mind Only op, waar ze momenteel de directeur is.
 • Jantien Lodder
  Penningmeester
  Jantien is jarenlang actief voor kinderen in Vietnam als penningmeester en fondswerver voor diverse projecten, o.a. voor de stichting Leven in Aandacht. In dat kader heeft zij diverse reizen gemaakt in Vietnam en is goed bekend met de onderwijs- en achterstands situaties van kinderen met een handicap en kinderen van etnische minderheden. Jantien is leerling van Cuong Lu bij Mind Only en beoefent al vele jaren de meditatie in de traditie van Thich Nhat Hanh. Momenteel is zij gepensioneerd en doet vrijwilligerswerk.
 • Piet Grasmaijer
  Secretaris
  Piet is leerling Boeddhistische psychologie bij Mind Only en vader van 3 zoons die alle kansen hebben gekregen. Piet beseft dat dit niet overal vanzelfsprekend is. Daarom wil hij zijn internationale ervaring inzetten om kinderen van etnische groepen in Vietnam betere kansen te bieden. Doel en werkwijze van deze stichting passen helemaal bij Piet’s visie.
Met elkaar en met de Mind Only Sangha’s en alle studenten daaromheen zetten we ons in voor een succesvolle fondswervingscampagne voor de kinderen van etnische minderheden in Vietnam.
“Kinderen van etnische minderheden in Noord Vietnam de kans bieden op goed en bereikbaar onderwijs, goede voeding en een veilige omgeving, zodat zij zich kunnen ontwikkelen op gelijkwaardige wijze aan alle andere kinderen en voorts al hetgeen in de ruimste zin van het woord met één en ander verband houdt, daartoe behoort en/of daartoe bevorderlijk kan zijn.”
De stichting Help Ethnic Children in Vietnam is opgericht op 20 augustus 2021.
Het doel van de stichting
De stichting tracht haar doel te bereiken door:
 • Het ondersteunen met geld en middelen, van bestaande scholen in gebieden waar voornamelijk etnische minderheden wonen, in Noord Vietnam. Dit kan betekenen; het renoveren van een bestaande school of het bouwen van een nieuwe school. Zorgdragen voor sanitair, water en dagelijkse voeding. Zorgdragen voor een leefbaar inkomen van de leraren en eventueel voor hen een overnachtingsmogelijkheid realiseren.
 • De stichting zal middels actieve fondswerving in Nederland of andere Europese landen geld verzamelen waarmee de beoogde doelstelling in Vietnam kan worden gerealiseerd. De besteding van het geld in Vietnam gaat voor 100% naar het project waar het op dat moment voor bedoeld is. De stichting heeft niet ten doel het maken van winst.

De stichting beoogt maximale transparantie over de besteding van de gelden en de resultaten van van de geschonken donaties.

Download het beleidsplan hier.

Onze missie


We geven onze steun aan etnische kinderen in Vietnam zodat ze in veiligheid naar school te kunnen gaan.

Onze visie


Ieder kind dat geboren is op de aarde, moet de kans hebben om een educatie te ontvangen.

Communicatie
Donateurs van de stichting worden op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen via de website en een digitale nieuwsbrief. Daarnaast is het bestuur van de stichting bereikbaar via
info@ethnicchildren.com.